Nieuws

Salon Transpro 2024

Phelect is aanwezig op de TRANSPRO beurs welke op 29 en 30 mei zal plaatsvinden te Waregem.

 


We zullen kunnen helpen deze zeer belangrijke vraag te beantwoorden:

Is het verplicht om de tachografen dit jaar of volgend jaar te vervangen?

Wij helpen u graag verder bij onze stand 213 en laten u hier tevens kennismaken met de volgende nieuwigheden:


  • Naast dat wij historisch Stoneridge verdelen, garanderen wij sinds 2 jaar de verdeling van VDO producten: tachografen, download systemen en ook het TIS-Web systeem (VDO FLEET) voor het archiveren en analyseren van tachograaf data in de cloud.


  • Het nieuwe vidéo-télématic platform DigiView: boordcamera´s, incidentregistratie en realtime visualisatie.


  • Geolokalisatie oplossing DigiFleet welke toestaat grote productiviteitswinsten te boeken: toewijzen en opvolgen van taken aan bestuurders, éco-rijden, startonderbreking, temperatuurcontrole.


  • DigiRD Systeem voor het op afstand downloaden van tachograafgegevens en chauffeurskaarten: geavanceerde automatisering en eenvoudige archivering.


  • Systeem voor de beveiliging van personen en goederen: verzenden van waarschuwingen op afstand in geval van binnendringing in een voertuig of aanhangwagen, verdachte bewegingen of gedrag, abnormale opening van een brandstoftank, enz...


De beurs TRANSPRO is de perfecte gelegenheid voor efficiënte ontmoetingen in een gezellige sfeer, waarbij een open bar en gratis food-trucks garant staan voor een professionele en ontspannen sfeer.

De beurs TRANSPRO voorziet een late openstelling en is gratis toegankelijk : registreer hier.
Na inschrijving, ontvangt u de bezoekersbadge in uw mailbox. U dient deze uit te printen en mee te nemen naar de beurs.Verplichte vervanging van tachografen !

Sommige tachografen van uw klanten dienen dit jaar nog te worden vervangen. De analoge en digitale tachografen van de oude generatie (ook bekend als "1B"-tachografen) moeten voor 31 december 2024 zijn vervangen voor elk voertuig dat in het buitenland zal rijden.

 
In dat geval moeten ze worden vervangen door tachografen van de nieuwste generatie (ook bekend als "smart 2" of "1CV2" tachografen).

Dit schema vat deze wijzigingen samen.

De Europese autoriteiten overwegen geen vrijstelling of uitstel en wijzen hier nogmaals met klem op het belang van deze vervanging. Het is daarom sterk aan te raden om deze vervanging nu al te plannen met uw klanten, om op tijd klaar te kunnen zijn. De Europese autoriteiten wijzen er duidelijk op dat elk voertuig dat niet klaar is voor de deadline beperkt zal worden tot binnenlands transport!

Deze vervangingen zullen zeker een zeer interessante werkbelasting vormen voor uw werkplaats, maar we raden u aan uw klanten te adviseren om nu al te anticiperen op deze verandering, zodat u ze op tijd van dienst kunt zijn!

Tachograafapparatuur is momenteel beschikbaar, waardoor u kunt rekenen op aankoop tegen de beste prijs. Het valt daarentegen te vrezen dat de kosten over een paar maanden hoger zullen worden, wanneer de laatkomers beginnen te reageren. We raden u daarom aan om met uw bestellingen hierop te anticiperen om er zeker van te zijn dat u optimaal van deze mooie kans die zich aan u presenteert kunt profiteren.

Dit punt is cruciaal en verdient uw uiterste aandacht, want bestellingen die niet zijn voorzien, kunnen niet op tijd worden geleverd!

Houdt u er rekening mee dat de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer vereist dat u alleen apparatuur installeert die u van een officiële verdeler hebt verkregen.

Gezien het zeer grote aantal tachografen dat in 2024 vervangen moet worden, geven we voorrang aan de ondersteuning van de tachografen die wij geleverd hebben.

Verder kost de update van de DSRC-module van Stoneridge 48€ vanaf 1/4/2024.

We blijven tot uw beschikking voor verdere informatie.Uw tachograafgegevens altijd en overal toegankelijk !

Met TIS-Web, het cloudgebaseerde platform van VDO-Fleet, heeft u overal en permanent toegang tot de gegevens van uw voertuigen en chauffeurs, zonder IT-investering, vanaf een gewone internetverbinding.

 
U kunt de gegevens analyseren om de overtredingen van rij- en rusttijden te identificeren of om voertuig- en chauffeursactiviteiten te optimaliseren.

Gegevensarchivering volgens de wetgeving wordt sterk vereenvoudigd. U hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van back-ups omdat deze automatisch in de cloud worden beheerd.

Er zijn verschillende rapportagemogelijkheden, evenals herinneringen en waarschuwingen om achterstanden te voorkomen.
Het abonnement garandeert u ook een automatische update van de software volgens de wettelijke ontwikkelingen (toekomstige Smart 2 tachograaf).

Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor verdere inlichtingen of voor een prijsofferte.

Download PDFPhelect wordt VDO officieel verdeler

Het is met groot genoegen dat wij aankondigen dat Phelect vanaf heden officieel VDO verdeler is geworden.

 
Sinds 30 jaar ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt Phelect technologische producten om ateliers bij te staan. Initieel concentreerde Phelect zich op tachografen om vervolgens ons assortiment uit te breiden: analyse programma´s, telematische oplossingen, ecologisch rijden, beveiliging van lading en reservoirs, camerasystemen, CB etc.

Wij zijn er zeer trots op dat de kwaliteit van onze service en onze inzet naar onze klanten door VDO erkend wordt, waardoor zij ons hebben geselecteerd tot officiële VDO producten verdeler.

Uiteraard behouden wij tevens onze activiteit als verdeler van Stoneridge en Actia en wij zijn ervan overtuigd dat deze uitbreiding van ons assortiment ons toelaat om u nog beter van dienst te zijn.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze vertegenwoordigster Sandy Mertens als u meer informatie wenst : verkoop@phelect.be - 0473 49 06 79.